Projecten 2012
 

Het bestuur van het Jacob Stinsfonds heeft ook voor 2012 besloten een bedrag van € 10.000,00 ter beschikking te stellen.

Op 11 juli 2012 keerde het fonds dit jaar uit aan:

Stichting Platform Zaanse Geschiedschrijving
In navolging van 2009 en 2010 en 2011 wordt een bedrag gedoneerd aan deze stichting. Dit zeer ambitieuze en waardevolle project, een 21e eeuws overzichtswerk van de Zaanse geschiedenis zal over een periode van 4 jaar elk jaar een donatie ontvangen.

Aan de vier jaar is inmiddels een einde gekomen. In totaal heeft de Stichting Platform Zaanse Geschiedschrijving € 10.000,- mogen ontvangen. Het overzichtswerk zal dit najaar verschijnen.

De donatie aan de Stichting bedraagt € 2500,00

Stichting Uitgeverij Noord-Holland
Dit maal gaat de bijdrage naar de ontwikkeling en het schrijven van een boek over de cultuurhistorische betekenis van de houthandel voor de Zaanstreek.

De donatie aan de Stichting bedraagt € 1500,00

Wijkbeheer Zaandam-Zuid
Deze aanvraag komt uit de wijk waar Jacob Stins ooit zelf woonde. De donatie gaat naar de te organiseren dagtocht voor ouderen.

De donatie bedraagt € 1500,00 om deze dag weer tot een succes te maken

Buurthuis het Brandtweer
Dit buurthuis organiseert veel activiteiten, met een groeiend aantal vrijwilligers. Het gehele jaar profiteert men in het hart van Oud Koog van deze activiteiten. Het Jacob Stinsfonds doneert € 1500,00 voor een bijdrage in de bekostiging van vloerafwerking en meubilair voor de vergaderkamer.

Historische Vereniging Koog Zaandijk
Een bedrag van € 1500,00 gaat ook naar genoemde Vereniging voor het zgn. Bordenproject. Deze Historische informatie- en collageborden komen te hangen op een opvallende prominente plek in de streek.

Stichting Behoud Roerend Cultureel Erfgoed
Een bijdrage van € 1500,00 komt geheel ten goede aan de restauratie van het schilderij van Maarten Donk, dat hangt in de Nieuwe Kerk in Wormer.

<< Terug