Projecten 2014
 

In 2014 keerde het fonds uit aan:

Babel "Babel bouwt Bruggen"
Onderdeel daarvan is "Zorgen voor vandaag en morgen". "Zorgen voor morgen" gaat over het zorgsysteem.
Gezond blijven in je eigen omgeving. Veel verzorgingshuizen zullen bedden moeten inleveren. Babel ziet als taak om vanuit vormgeving van alternatieven de discussie aan te zwengelen over de gevolgen van de veranderingen binnen de zorg voor de stad. Babel heeft een aantal bijeenkomsten met deskundigen georganiseerd waarbij de sociale en economische aspecten van de zorg zijn behandeld. Van die bijeenkomsten wil Babel niet alleen een verslag maken, maar ook een boekje uitgeven met inspirerende oplossingen en adviezen voor Zaanstad.

Het Jacob Stinsfonds heeft besloten de gevraagde € 2000,- te honoreren om reden dat het belangrijk is de visie op de toekomst van andere deskundigen, buiten de visie van de gemeente, vast te leggen en kenbaar te maken bij de genoemde instanties.

Monumenten Spreken
Wil de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend houden. Dat hebben zij reeds gedaan door 27 minidocumentaires te maken over oorlogsmonumenten in de Zaanstreek. Deze films zijn bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Om de 2e fase van het project te kunnen afronden resteert een te overbruggen gat van € 2000,- Het Jacob Stinsfonds heeft gemeend dit gat te moeten dichten.

Stichting Vrijwilligerswerk Zaanstreek e.o.
Deze Stichting bestaat uit uitsluitend vrijwilligers die voor ogen hebben de ander te helpen. Deze vrijwilligers staan klaar om mensen te vervoeren naar huisarts, ziekenhuis, familiebezoek. Noem maar op. Daar heeft de Stichting goede bussen voor nodig. Een van die bussen dient te worden vervangen. Naast gedane reserveringen wordt elke bijdrage apart gezet en gespaard tot de bus vervangen kan worden.

Het Jacob Stinsfonds schenkt € 5.500,= waardoor de aanschaf van de bus een stuk dichterbij komt.

<< Terug