Projecten 2015
 

In 2015 keerde het fonds uit aan:

Stichting Zaans Erfgoed
Voor de organisatie van de Erfgoedmarkt 2015 in de Stoomhal te Wormer. De Erfgoedmarkt, een evenement gericht op de Zaanstreek. Een programma met vele activiteiten met het Zaans Erfgoed als hoofdonderwerp. Het evenement is informatief en interessant voor jong en oud. Het fonds doneert 750 Euro aan dit project.

Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek (COV)
Voor de uitvoering van de Matthäus Passion die plaats moet vinden in de Oostzijderkerk in 2016.. Het streven is zoveel mogelijk mensen in de Zaanstreek te laten kennismaken en genieten van klassieke koormuziek. Het fonds doneert aan de oratoriumvereniging 2.000 Euro.

Stichting Kunsteiland
Dit evenement  zet de Zaanstreek goed op de kaart . Het Jacob Stinsfonds levert een bijdrage van 2.000 Euro. De doelstelling van de Stichting is het bevorderen van Kunst en Cultuur in het algemeen. Verder draagt de Stichting bij aan de bekendheid van de planologische en architectonische kwaliteiten van het Zaaneiland. Kunsteiland brengt kunst bij de mensen door in woningen kunst te tonen.

Marijke Pette
Uitgave van het boek over de geschiedenis van de Cacao- en ChocoladefabriekJ. Pette Hzn. Het boek voldoet aan de doelstellingen van het Jacob Stinsfonds en geeft een beeld van de cultuurhistorische waarde van de cacao- en chocolade industrie voor de Zaanstreek. Het fonds levert een bijdrage van 750 Euro.

<< Terug