Projecten 2016 - Klik hier voor het jaaroverzicht van 2016
 

In 2016 keerde het fonds uit aan:

Stichting Stichting Recital
Deze stichting stelt zich ten doel de Zaanse bevolking enkele malen per jaar recitals van hoogwaardige kwaliteit te presenteren. Er wordt geen toegangsprijs gevraagd, maar slechts een bijdrage via een collecte.
De stichting organiseert de recitals voor de 25e keer. Donatie:250 Euro.

Stichting 't Reght Huijs Banne Westzaan
Deze stichting stelt zich ten doel 't Reght Huijs toegankelijker te maken voor publieke bijeenkomsten. Met name de geluidsvoorziening in het gebouw verdient aanpassing, vernieuwing waardoor de ruimten van 't Reght Huijs ook onafhankelijk van elkaar met een verbetering van de geluidskwaliteit toegankelijker gemaakt worden. Donatie: 750 Euro.

Commissie Sint Westzaan
De aanvraag van de commissie wordt positief beoordeeld positief beoordeeld. Een nieuwe outfit van Sinterklaas, geraamd op 1000 Euro, gaat niet alleen zo'n 25 jaar mee, maar zal gedurende een kwart eeuw ieder jaar opnieuw door een groot publiek in Westzaan gewaardeerd worden.

Piano Forte – concertfestival
Het festival is uniek voor de Zaanstreek en van hoge kwaliteit. Dit festival laat muziekliefhebber kennis maken met een bijna vergeten instrument; de Piano Forte. Donatie 1250 Euro.

Vernuftelingen en kooplieden in een productief landschap
Een ambitieuze project dat een bijdrage van het Jacob Stinsfonds verdient. Dit boek zal vanwege de auteur auteur en begeleid door een ter zake kundige leescommissie, een interessante bijdrage leveren aan de geschiedschrijving van de industriële ontwikkeling van de Zaanstreek en de veranderingen die daarin over de eeuwen hebben plaatsgevonden. Donatie: 2000 Euro.

<< Terug